Het ego

Geschreven door Lusado Holkenborg

het ego - gevangenis

Het EGO is de gevangenis die je om je heen hebt opgebouwd en waar je niet uit kunt ontsnappen.

Maar hoe weet je dat dit gebeurt? Dat weet je op de momenten dat je lichaam een ongemak ervaart. Dan overschaduwt je ego je innerlijke zelf. Angst, twijfel en zorgen zijn energieën die met je ego in verband staan.

Wat moet je doen?

De beste manier om je van deze energieën te bevrijden is ze voelen in je lichaam. Ga met je aandacht naar de plaats in je lichaam waar je je deze energieën gewaar wordt en voel ze gewoon. Blijf ze voelen tot ze opgelost zijn.

En hoe kun je ervoor zorgen dat je niet opnieuw een gevangene wordt?

Je bevrijdt jezelf door te kiezen voor vereenzelviging met je innerlijke zelf, het werkelijke jij. Je bevrijdt je van de ketens van conditionering als je voelt dat je niet meer of minder bent dan anderen, als je niet meer de behoefte voelt om anderen te sturen en te beheersen, als je anderen de ruimte geeft om zichzelf te zijn en je werkelijke zelf de ruimte geeft om te zijn wat het is. Je bent vrij wanneer je je niet meer geroepen voelt je standpunt te verdedigen, geen stereotypen meer gebruikt en geen extreme voorkeuren of antipathieën meer koestert jegens mensen die je nauwelijks kent. Je bent vrij als je niet meer toegeeft aan je woede of je angst, als je je leven leidt vanuit BESCHEIDENHEID en niet meer door agressie wordt gedreven. Als je in plaats van opzichtig te paraderen zachtjes loopt, als je woorden niet meer minachtend maar voedend zijn, als je ervoor kiest alleen je liefde tot expressie te brengen.

Hoe weet je dat je vrij bent?

Dat weet je als je niet meer bang en nerveus bent, maar gelukkig en op je gemak. Je weet dat je vrij bent als je niet meer afhankelijk bent van goedkeuring of de kritiek van anderen, als je niet meer de behoefte hebt om bevestiging bij anderen te zoeken, als je gelooft dat je goed genoeg bent zoals je bent. Je bent vrij zodra je je kunt overgeven aan het moment, aan wat is, en erop durft te vertrouwen dat het universum je welgezind is. Je bent vrij op het moment dat je wrok en verwijten loslaat en ervoor kiest te vergeven.

Advertenties